Op vakantie

Als je op vakantie gaat is het verstandig om de caravan nog even te checken. Is het rubber slangetje naar de gastank niet uitgedroogd? Hang- en sluitwerk nog in orde? Bandenspanning oké? Doen de lampen het nog? Zo zijn er een aantal punten om te checken en hier zijn uiteraard speciale checklists voor.

Inladen

Het is belangrijk om te zorgen dat de verhouding tussen de caravan en de auto klopt als je op reis gaat. Een te zwaarbeladen caravan achter een lichte auto is gevaarlijk. De caravan kan gaan slingeren en de auto hierin meenemen of de motor krijgt problemen als de auto met de zwaar beladen caravan de heuvels niet opkomt. In de kentekenpapieren staat het maximale trekgewicht van je auto.

Eerlijk verdelen

Verdeel zware en lichte spullen evenredig over de caravan. Als er aan de linkerzijde al een paar zware spullen staan, leg de overige zware spullen dan aan de rechterzijde. Het beste is om de zwaardere spullen zo dicht mogelijk bij de as te plaatsen om slingeren zoveel mogelijk te voorkomen.

Waterpas

Het is erg belangrijk dat de caravan waterpas staat wanneer je ergens gaat kamperen. De meeste kampeerplekken zijn niet volledig recht dus zal je hulpmiddelen moeten gebruiken. Er zijn speciale hulpstukken waardoor je op een schuine ondergrond toch waterpas kunt staan.

Aanbevolen artikelen