Caravan trends

Net zoals in de kledingbranche of bij woninginrichting zijn er in de kampeerwereld evengoed trends waar te nemen. Ieder jaar verschijnen er weer nieuwe trends en zeker nu kamperen populairder is dan ooit wordt er meer ruchtbaarheid aan deze trends gegeven. Innovatieve oplossingen, zoals alle apparaten in je caravan vanaf je telefoon bedienen, vallen goed in de smaak, maar er zijn nog veel meer dingen die hip en happening zijn.

Wat is vanlife

Er zijn ook steeds meer jongeren die gaan kamperen en een aantal hebben een duidelijke voorkeur voor het trendy verschijnsel ‘vanlife’. Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat het hier gaat om een levensstijl, namelijk het leven in een busje. Hippe jonge mensen vinden het geweldig om off-grid te gaan. Geen stroom of water, geen gas maar alleen genieten van de natuur en het liefst in een zelfgebouwd busje. In een comfortabele setting genieten van een kopje chai thee en de ondergaande zon. Het caravanmerk Hobby heeft deze trend opgepikt en de caravan met de naam ‘Beachy’ moet in deze trend kunnen voorzien.

Van alle gemakken voorzien

Natuurlijk is er ook nog steeds een hele grote doelgroep die graag van alle gemakken is voorzien, ook tijdens het kamperen. De satellietschotel gaat nog steeds mee, maar er komen ook steeds meer kampeerders die een speciale externe antenne op het dak monteren voor een router met een data-simkaart. Deze antennes pikken het 3G of 4G telefoonsignaal op of de wifi op de camping en voila… je eigen wifi-hotspot is een feit. En er kunnen soms wel tot 10 apparaten op worden aangesloten. Ook het zonnepaneel en de lithium batterij is steeds meer in trek. Hierdoor wordt kamperen steeds luxer en de kampeerder steeds meer zelfvoorzienend.

De bron van ergernis: de toiletpot

De toiletpot blijft bij kampeerders toch nog steeds een dingetje. De meeste mensen willen niet zonder, maar een fijn en fris klusje vinden ze het meestal niet. Als de cassette dan eindelijk leeg is en hij moet weer worden bijgevuld met dat chemische blauwe spul, dan volgt vaak de volgende irritatie. Morsen met de toiletvloeistof is namelijk zo gebeurd. Thetford heeft hier iets fantastisch op bedacht. Voortaan kun je gewoon voor PowerPods kiezen. Een klein afbreekbaar en doorzichtig bolletje met geconcentreerde toiletvloeistof wat je zo in de container kunt gooien. Je hebt ook gelijk de juiste hoeveelheid met het bolletje. Ze zijn er in het groen en in het blauw, waarbij de groene vier en de blauwe vijf dagen meegaat.

De gasloze caravan

Ook voor de caravan wordt het allemaal duurzamer. Knaus heeft er al mee geëxperimenteerd bij haar zustermerk Weinsberg: de gasloze caravan. In plaats van gas heeft de caravan een inductie kookplaat, airco/verwarming op warmtepomptechniek en een compressor koelkast, en dat alles werkt ook nog eens op 230 volt. Een kleine lithium-accu om een nachtje te wildkamperen mag uiteraard ook niet ontbreken.

Aanbevolen artikelen