Helaas zit er geen wasmachine in de caravan en ben je vaak afhankelijk van een handwasje of de wasmachine op de camping. Toch hebben we een handige tip voor wanneer je iets met de hand wil wassen, maar het toch net even wat meer aandacht vergt. Doe het wasgoed in een emmer met een sopje. Sluit de emmer goed af en zet hem klem in de disselkast voordat je gaat rijden. Door de bewegingen die er tijdens het rijden ontstaan is het net of het kledingstuk in de wasmachine zit. Wanneer je op de bestemming bent aangekomen spoel je het met de hand even uit, hangt het over de zelfgespannen waslijn en drogen maar.

Wees voorbereid

Als je een dagje op pad gaat en je hebt een voortent of een luifel aan je caravan, zorg dan dat je altijd op slecht weer bent voorbereid. Het weer kan zeker in de zuidelijke landen soms plotseling omslaan. Rol je luifel in voordat je weggaat en span stormbanden over de voortent. Hiermee kun je veel ellende voorkomen mocht het opeens flink gaan waaien. Een flinke rukwind is soms al voldoende om forse schade aan de caravan te veroorzaken.

Chemisch toilet

Heb je een toilet in de caravan maar er een hekel aan om de cassette telkens te legen en gebruik je hem eigenlijk enkel voor noodgevallen? Je kunt dan ook gebruikmaken van droogtoilet zakken. Eigenlijk zijn deze zakken ontwikkeld voor toiletstoelen in zorginstellingen, maar je kunt ze natuurlijk ook in de caravan gebruiken. Na de grote of kleine boodschap knoop je de zak dicht en kun je hem gewoon in de kliko deponeren. Ook ideaal als je geen toilet hebt maar gebruik maakt van een toiletemmer.

Aanbevolen artikelen