Op weg met de caravan: maak je telefoon camping-proof

De coronamaatregelen zijn eindelijk opgeheven dus we kunnen weer zorgeloos op vakantie! Voor de meeste Nederlanders betekent dat nog steeds: caravan achter de auto en gaan! Naar een verre natuurcamping in Frankrijk of naar de vaste staplek in eigen land. Een caravan biedt je de dubbele luxe van een vakantiehuisje én het echte buitengevoel in één. Dat is nog eens lekker bijkomen van de afgelopen jaren vol lockdowns.

Natuurlijk nemen jij, je partner en de eventuele kids hun smartphone mee naar de camping – wie kan immers nog zonder? Het apparaat geeft niet alleen de mogelijkheid om live vakantiekiekjes te delen met het thuisfront, maar helpt je ook om de weg naar de leukste attracties te vinden en in het Pools broodjes te bestellen. Maar hoe bescherm je jouw dure elektronica tegen het soms ruige leven in de caravan en in de open lucht? Deze telefoonhoesjes en accessoires beschermen je smartphone op reis.

Siliconen hoesjes vangen de klappen op

Een ongeluk zit in een klein hoekje en een smartphone is nu eenmaal een kwetsbaar apparaat. Een siliconen telefoonhoesje is gemaakt van een dik, rubberachtig materiaal dat je smartphone perfect omsluit. Als het dure mobieltje dan toch tegen de harde tafelrand van je caravan aantikt of op de kiezels van het camping pad terechtkomt, is de kans groot dat hij er schadevrij vanaf komt.

Voorkom glasbreuk met screenprotectors

Een touchscreen is het essentiële onderdeel van elke smartphone, maar tevens ook het meest kwetsbare gedeelte. Een spinnenweb van gebroken glas vermindert het plezier dat je van je apparaat hebt flink. Een telefoonhoesje helpt, maar nog beter is een screenprotector van pantserglas. Die maakt je telefoonscherm tot wel vijf keer beter bestand tegen een val in de caravan, een klap tegen de rand van het zwembad of een valpartij tijdens een bergwandeling.

Wallet cases beschermen tegen krassen

Als je met de caravan weggaat zal je dat waarschijnlijk in de zomer doen. Dan draag je lichte, luchtige kleding, bijvoorbeeld een korte kampeerbroek met zakken aan de zijkant. De kans dat je mobieltje daar in zit en vroeg of laat hard in aanraking komt met de muur van het campingtoilet of met een caravandeur is nu eenmaal groot. Een stevige wallet case vormt een schokvrije barrière en vangt eventuele schade op, zodat je dure telefoontje ongeschonden de vakantie overleeft.

Maak je mobieltje onafscheidelijk met een crossbody chain

Op weg met de caravan betekent avontuur en een klein beetje gevaar. Je wilt niet dat je nieuwe iPhone uit je hand glijdt terwijl je een waterval staat te filmen. Of dat één of andere sluwe zakkenroller hem pikt terwijl je in een buitenlandse stad aan het shoppen bent of dat hij ergens op de vloer van de caravan rond gaat slingeren. Een crossbody chain bevestig je aan het telefoonhoesje en sla je rond je lichaam. Nu kan je geliefde mobieltje nergens heen en heb je hem altijd bij de hand om de mooiste vakantiemomenten vast te leggen voor later.

Aanbevolen artikelen