Opleiding tot caravan- en campertechnicus

Heb je belangstelling voor caravans en campers en ben je bovendien handig, dan is het wellicht een idee om een opleiding tot caravan- en campertechnicus te volgen. Er zijn diverse manieren om voor dit beroep een kwalificatie te bemachtigen.

Interne opleiding

Er zijn veel bedrijven in de caravan- en camperbranche welke hun eigen personeel opleiden. De scholing is daarbij in zijn geheel aangepast aan de doelstelling van het bedrijf.

Dit kan het werken op een werkplaats zijn of het werken op locatie. In het laatste geval wordt je er zelfstandig op uitgestuurd en daarvoor zul je eerst veel ervaring moeten opdoen.

Het gaat dan niet alleen om het leren van de onderdelen van een caravan en camper maar ook over de manier van presenteren. Als technicus op locatie ben je namelijk tevens het visitekaartje van het bedrijf. Er zal voorzien worden in de randvoorwaarden als een auto met een goed opbergsysteem zoals dat van https://www.worksystem.be/ bijvoorbeeld. Daarbij is het wel noodzakelijk dat jij als werknemer precies weet hoe het systeem werkt. Op https://www.worksystem.be/ kun je hier alles over lezen.

Het voordeel van een interne opleiding is dat je, mits je slaagt, direct verzekerd bent van een dienstverband binnen het bedrijf. Dit houdt tevens in dat je dus moet solliciteren voordat je aan de opleiding kunt beginnen.

Onafhankelijke opleiding tot caravan- en camper technicus

Zoals de meeste beroepen is ook een studie voor caravan- en campertechnicus mogelijk op verschillende niveaus.

Welke opleiding je kiest, hangt uiteraard ook af van wat je wilt met je diploma. Ga je voor een bedrijf werken of wil je een eigen onderneming opstarten. Basiskennis van het onderhouden en repareren van caravans en campers is hoe dan ook noodzakelijk.

Indien je kiest voor een onafhankelijke opleiding tot caravan- en campertechnicus zul je zelf voor de opleidingskosten moeten opdraaien. Voordeel is echter dat je van niemand afhankelijk bent om deze studie te kunnen volgen.

Aanbevolen artikelen